Links

Zaanstad

De gemeente Zaanstad bestaat uit de kernen Assendelft, Krommenie, Wormerveer, Westzaan, Zaandijk, Koog aan de Zaan en Zaandam. Op de site van de gemeente Zaanstad is informatie te vinden over vergunningen en procedures.

Marketing Zaanstreek

Stichting Marketing Zaanstreek is een samenwerkingsverband tussen Zaanse overheden en Zaanse organisaties met als doel de promotie van De Zaanstreek. Hier kunt u informatie vinden over wonen, werken en recreëren in de Zaanstreek.

Zelfdoen in Zaanstad

Ook in Zaanstad kun je zelf vormgeven aan je woning, al dan niet met hulp van professionals. Hier kunt u meer informatie vinden over zelfbouwprojecten, zowel nabij het centrum als in rustige woongebieden komen.

Hoogtij

HoogTij is een bedrijventerrein aan de zuidwestkant van Zaanstad, aan het Noordzeekanaal. HoogTij is aantrekkelijk door zijn diversiteit aan kavels, de ligging aan diepzeewater met de mogelijkheid tot aanleg van een eigen laad- en losfaciliteit, hoge milieucategorieën en kansen voor duurzaamheid.

Hembrug

HEMbrug is een voormalig defensieterrein met 43 hectare parkachtige omgeving en karakteristieke, monumentale panden. HEMbrug wordt gerenoveerd en gefaseerd en herontwikkeld. Het gebied is sterk in opkomst bij creatieve ondernemers.

ZaanIJ

ZaanIJ is het aaneengesloten stedelijk gebied langs de Zaan- en IJoevers van Zaanstad en Amsterdam. Dit gebied verandert de laatste jaren van industrieel en extensief gebruikt havengebied in een steeds gemengder stedelijker gebied. Dit biedt kansen en nieuwe mogelijkheden. U kunt hier meer informatie vinden over de verschillende projectgebieden van ZaanIJ.

Inverdan

Met het programma Inverdan heeft Zaandam een eigenzinnig en eigentijds centrum gekregen, nieuwe winkels, woningen, horeca- en uitgaansgelegenheden. Met spraakmakende architectuur en een prachtige opgeknapte openbare ruimte. Een aantal van de locaties op deze site bevinden zich in het Inverdan gebied.

De Zaanse Eilanden

Op De Zaanse Eilanden koop je een kavel en bouw je een eigen huis. Op het nu nog lege terrein hartje Zaandam (achter station Zaandam tussen de Houtveldweg, Aubade en de Belt) worden drie eilanden aangelegd. Super centraal met alle aantrekkelijke voorzieningen van het stadshart en het Intercity-station om de hoek.